Home Wedstrijden Tractor Team Geschiedenis Media Sponsors Club van 50 Contact Nieuws

Nieuws:

Vanuit de werkplaats:

Maandagavond 25 maart hebben we de trekker weer voor het eerst gestart. Nadat we de laatste weken de trekker weer helemaal opgebouwd hadden met o.a. nieuwe zuigerveren, cilinderbussen gehoond, zuigers aangepast en nog wat kleine ding ging het dan toch gebeuren. het starten ging heel vlot toen hij eenmaal diesel begon te geven was het ook gelijk lopen, maar toen waren er nog een paar kleine lekkages toen dat verholpen was liep hij als een zonnetje en zijn wij weer dik tevreden. voor het filmpje van de eerste start klik hier.

 

Geboorte

Bij ons teamlid Willem Huibers en zijn vrouw Fredi is op 27 februari een dochter geboren. Ze heet Femke

Vanuit de werkplaats:

Sponsors

Na een poos stilte weer even een nieuws update: We hebben een hoop te vermelden allereerst bedankt sponsors dat jullie ons afgelopen jaar er weer doorgeholpen hebben, want zonder jullie is deze hobby niet mogelijk en wij hopen daarom ook dat jullie dit aankomende jaar ook weer willen doen.

Feestjes

Afgelopen seizoen hebben we natuurlijk ook afgesloten met onze sponsors en hun gezin. En later ook met al onze fan's. Wij kijken hier positief op terug. Het was zo gezellig dat we vergeten zijn om foto's te maken. Maar we hebben nog meer feest gehad, er is ook weer een teamlid van ons getrouwd dat ging ook niet ongemerkt  voorbij. Het was een super gezellige dag en omdat hij niet met de trekker op de foto wilde (omdat hij daar niet mee ging trouwen aldus de bruidegom) hebben wij en zijn vrienden er zelf maar eentje gemaakt waar hij natuurlijk wel mee op de foto moest.

De Tractor

We zijn ook druk geweest met de trekker. We hebben o.a. een nieuw inlaatspruitstuk gemaakt. De kop hebben we laten controleren daaruit bleek dat 6 van de 8 kleppen krom waren. we willen er volgend jaar ook een datalogger extra bijzetten zodat we nog meer kunnen meten. We hebben nog genoeg te doen voor het aankomende seizoen.

Hartelijke groet team Green en Yellow.

 

Erichem:

De complete film staat nu online. Veel kijkplezier

 

Erichem goed verlopen

Na veel sleuteluurtjes achter de rug te hebben is Erichem met een 6e plek goed verlopen. Na de run wel een probleem met de versnellingsbak, maar dat hopen we aankomende week te verhelpen. de run staat al op de site. We hopen zo gauw mogelijk de hele klasse online te zetten.

 

Eerste start 2012

Wij hebben een filmpje online gezet van de eerste start in 2012 met nog wat testmateriaal.

veel kijkplezier en tot gauw in herwijnen. Bekijk Film

 

Update

Met de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen in het vooruitzicht, kunnen wij u een paar dingen mededelen.

Wij hebben 4 nieuwe sponsors:

Crum Constructie Dodewaard

Kroon Installatietechniek B.V. Dodewaard

G.J. Klaassen Metaalbewerking Opheusden

Snijerbestratingen Zeewolde

Dat is een hele rits!! Hier zijn we dan ook heel erg blij mee. Wilt u ook een steentje bijdragen neem dan gerust contact met ons op.

We mogen dit jaar weer competitie rijden, we zullen zo snel mogelijk de wedstrijden van 2012 online zetten. En natuurlijk komt er na elke wedstrijd weer een film online, we gaan ook proberen na elke wedstrijd een klein verslag te maken van de wedstrijd.

De tractor heeft ook een behandeling ondergaan, we zijn bezig om de versnellingkeuzes te vergroten zodat we meer keus hebben. We hopen volgende week alle onderdelen binnen te hebben en dan kunnen we weer gaan bouwen!!

De trailer heeft ook een behandeling gehad, hij is gedeeltelijk in de kleuren gespoten, de kantine was wel een beetje donker van binnen dus hebben we daar een dakraam in geplaatst. Ook heeft de kantine vanbinnen wat meer kleuren gekregen.

Dit was het tot zover we wensen alle pullers een gelukkig en gezellig 2012 toe.

Hartelijke groet team Green en Yellow.

 

Flinke motorschade

Zoals velen van jullie al weten is op de wedstrijd in Wekerom de olieslang vanaf de oliepomp kapot gesprongen. Omdat Elbert de tractor snel uitgezet had dachten wij dat de schade wel mee viel. Maar thuis gekomen bleek dat de turbo toch de geest gegeven had!! Een andere krijgen bleek moeilijker dan gedacht, maar uiteindelijk hadden we een turbo compleet. Zaterdag morgen (7 mei) de nieuwe turbo erop gezet en richting Elst (dachten we) want toen we de trekker aan het lopen hadden, was de oliedruk heel laag en de carterdruk heel hoog. Een flinke domper dus!! In plaats van naar Elst te gaan hebben we de trekker terug in de schuur gezet en zijn we begonnen met het blok uit elkaar halen. Toen we de drijfstangen eruit gehaald hadden bleken de lagers er finaal uit te liggen ook de drijfstangen en krukas waren ingesleten. Hier hadden we niet op gerekend, hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar goed je moet wat dus maar met frisse tegenzin alles uitelkaar halen. Nadat we de krukas en de drijfstangen weggebracht hadden om te laten repareren bleek de krukas ook nog eens krom te zijn.

Maar er kwam ook goed nieuws, sponsor JVG Constructie en Onderhoud regelde een andere krukas en zorgde ervoor dat de drijfstangen ook weer picobello in orde werden gemaakt. JAN BEDANKT!! De wedstrijd in Hoogeveen was bij lange na niet haalbaar aangezien de hele motor tot het laatste boutje uit elkaar lag. Inmiddels zijn we weer begonnen met opbouwen. En als er geen gekke dingen gebeuren gaan we onze thuiswedstrijd in Achterberg a.s. vrijdag halen. Nog wel veel te doen maar met z'n allen staan we sterk. Wij gaan ervoor dus tot een vrijdag. En natuurlijk maken we dan ook weer een film van de hele klasse en komt deze op de site te staan.

Klik hier voor foto's

 

Winterwerkzaamheden 2010-2011

Na lange tijd eindelijk weer een keer een update. Het seizoen is al weer een paar maanden afgelopen, sterker nog het begint bijna weer! Afgelopen seizoen is door alle drukte de site er een beetje bij ingeschoten, maar komend seizoen gaan we ons best doen om na elke wedstrijd de site bij te werken. Afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest een aantal dingen grondig aan te passen. Zo hebben we lichtere trompetten gemonteerd om gewicht te besparen. Ook hebben we de nokkenas weg gebacht om te laten slijpen. Verder zijn we druk bezig om het in en uitlaatspruitstuk aan te passen. Voor het geval dat we tijd over houden, hebben we(mede dankzij van Laar transport en N. v/d Bunt transport) een trailer aangeschaft! Waar natuurlijk ook wel weer de nodige uurtjes ingestoken kunnen worden.

Teamlid getrouwd!

Ons teamlid Willem Huibers is op 3 dec 2010 getrouwd met Fredi van Brenk. En natuurlijk mocht zijn tweede liefde daarbij niet ontbreken!!

Ook bij deze dag probeerde familie en vrienden het gezellig te maken hieronder een link van een toneelstuk.

http://www.youtube.com/watch?v=-KWleT6V98o

Nieuwe sponsor!

Sinds kort hebben we er een nieuwe sponsor bij: Autobedrijf S. Huibers.

Wilt u ook sponsor worden? neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.